Tags

Related Posts

Share This

Eindelijk: elektrificatie treinspoor Herentals-Mol komt er toch

Foto: antwerpenR (CC)

Gelukkig is het niet steeds kommer en kwel. Net als RESOC Kempen, het socio-economisch overlegplatform van de Kempen, is Groen-Kempen blij te vernemen dat de elektrificatie van lijn 15 (Herentals-Geel-Mol) dan toch kan opstarten. Infrabel had de aanvang van die werken voorlopig stop gezet, vanwege de onzekerheid die er was over de beschikbare budgetten onder druk van de besparingen en de begrotingsopmaak voor de komende jaren. Nu bevestigt minister Magnette dat de werken toch kunnen doorgaan.

Het ganse project wordt begroot op 24 miljoen EUR en de werken kunnen in 2014 voltooid zijn als alles volgens plan verloopt.

Op het laatste spooroverleg van 17 februari in Mol had de Kempen nog zijn verontwaardiging geuit tijdens een overleg met Infrabel. De bedrukte gezichten die we toen zagen en de antwoorden die we toen kregen deden het ergste vermoeden. De gedane beloftes uit 2011 werden ingetrokken en uitstel leek afstel te worden. De regio hield zijn adem in, in afwachting van de uitkomst van de begrotingsbesprekingen van de vorige week.

Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk Peeters: “Nu kunnen we opgelucht adem halen. Het eensgezind standpunt van De Kempen is gelukkig doorgedrongen tot in Brussel. Samenwerking over de partijgrenzen heeft zijn vruchten afgeworpen. We hopen dan ook dat de werken spoedig een aanvang kunnen nemen en dat de Kempense treinreiziger in alle comfort en zonder oponthoud verder kan sporen.”